Zoek

Kyra heeft een mooie tijd gehad bij ShoShin! De lessen waren altijd afwisselend, genoeg spel, genoeg training, maar ook korte momenten van rust, aandacht en grappen.

Wat ook aangeboden werd waren vrienden- en ouderlessen. Heel erg leuk dat Kyra de mogelijkheid kreeg om de mensen die dicht bij haar staan ‘haar wereldje’ te laten zien. De examens waren groeimomenten voor haar en als ouders waren we toch echt wel trots.

Voorafgaand had ik lichte bedenkingen of mijn grote, maar wel jonge en onervaren, kind het wel leuk ging vinden tussen al die grote ervaren jongens. Aan de andere kant leek me dit juist een mooie kans om haar kennis te laten maken met kinderen die wellicht anders met haar omgaan dan haar vriendinnen op school. Dat bleek heel goed te gaan!

Haar stoeiervaringen van thuis zullen daar vast aan bijgedragen hebben, maar daarnaast zijn er duidelijke afspraken en de begeleiders zorgen dat er een speelse sfeer heerst. Hierbinnen heeft ze geleerd om rekening te houden met een ander, stoerder om te gaan met pijn, zeker te staan, door te zetten en allerlei stoere trappen en bewegingen natuurlijk.

Mijn indruk is dat Kyra door de karatetraining fysiek krachtiger geworden is en gegroeid is in zelfstandigheid. In sociaal opzicht zie ik bv dat ze in haar klas lol maakt met iedereen. Ze noemt zichzelf een allemansvriend met een paar goeie vriendjes. Ze zoekt de grenzen bij anderen op en moet nog leren die ook goed te herkennen. Haar eigen grens aangeven begint ze nu ook te leren.

Ik zou anderen zeker aanraden karatelessen te volgen bij ShoShin. Er wordt professioneel gewerkt met veel aandacht voor zowel de fysieke als mentale sportiviteit van je kind.

Sandy, moeder van Kyra.