Over Camiel van Hoegee

Sinds 2004 begeleid ik vanuit mijn trainingsbureau kinderen, tieners en volwassenen in weerbaarheid, sociale vaardigheden, omgaan met agressie en emotie-/agressieregulatie. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in coaching van daders van geweld en in speciaal onderwijs (SBO, ZMLK, praktijkonderwijs).

Voordat ik in 2004 met ShoShin begon, werkte ik bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Daar heb ik diverse docentenopleidingen en methodieken op het gebied van fysiek-mentale weerbaarheid vormgegeven en opgezet. Deze zijn inmiddels door verschillende ROC’s en Hogescholen overgenomen en geïmplementeerd in het opleidingscurriculum.

Van 2010 tot 2012 was ik ook in Zuid-Afrika actief, als gastdocent aan de Universiteit van Stellenbosch als opleider voor de opleiding docent weerbaarheid voor gehandicapten (project via RESPO en Lydia Zijdel Foundation).

Ik ben tevens bestuurslid van de Lydia Zijdel Foundation, een stichting die zich inzet om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap via sport en spel in hun kracht te zetten en te emanciperen.

Naast mijn werk doe ik veel aan ‘zachte krijgskunsten’ (zoals tai-chi, chi qong).

Daarnaast heb ik karate op topniveau beoefend (Nederlandse selectie, Nederlands kampioen in 2005). Voor sommige kinderen en volwassenen werkt deze achtergrond extra aantrekkelijk.

Vanuit deze combinatie, mijn ervaringen bij het NISB, methodieken en opleidingen ontwikkelen en krijgskunsten heb ik al veel mensen begeleid en geef ik veel trainingen en coaching aan zowel particulieren als professionals.