Zoek

Over Camiel van Hoegee

Vanaf 1995 geef ik karateles aan kinderen, tieners en volwassenen (met en zonder indicatie). Sinds 2004 begeleid ik vanuit mijn trainingsbureau ShoShin kinderen, tieners en volwassenen in weerbaarheid, sociale vaardigheden, emotie-/agressieregulatie en omgaan met agressie. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in coaching van daders van geweld en in speciaal onderwijs (SBO, (Z)MLK, praktijkonderwijs).

Voordat ik in 2004 met ShoShin begon werkte ik bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Daar heb ik diverse docentenopleidingen en methodieken vormgegeven/opgezet op het gebied van fysiek-mentale weerbaarheid. Deze zijn inmiddels door verschillende ROC’s en Hogescholen overgenomen en geïmplementeerd in het opleidingscurriculum.

Van 2006 tot 2013 heb ik in opdracht van diverse GGD’s wekelijks weerbaarheidslessen op basisscholen gegeven. Deze trainingen stonden in het teken van preventie van machtsmisbruik en geweld bij kinderen. Tevens was ik trainer weerbaarheid voor mannelijke slachtoffers van huiselijk, eergerelateerd en/of seksueel geweld bij Blijf Groep Amsterdam.

Van 2010 tot 2012 was ik ook als gastdocent aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika actief, als opleider voor de opleiding docent weerbaarheid voor gehandicapten (project via RESPO en Lydia Zijdel Foundation).

Ik was tevens bestuurslid van de Lydia Zijdel Foundation, een stichting die zich inzet om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap via sport en spel in hun kracht te zetten en te emanciperen.

In de jaren ’00 heb ik karate op nationaal niveau beoefend (Nederlandse selectie, Nederlands kampioen in 2005). Naast mijn werk doe ik veel aan ‘zachte krijgskunsten’ (zoals tai-chi, chi qong). Daar volg ik nog steeds met veel plezier les in.

Voor sommige kinderen en volwassenen werkt deze achtergrond extra aantrekkelijk.

Vanuit ShoShin heb ik al veel kinderen en volwassenen begeleid en geef ik veel trainingen en coaching aan zowel particulieren als professionals ter preventiewerk van diverse vormen van machtsmisbruik, pesten en (seksueel) geweld bij kinderen, tieners en volwassenen.

Social Media: