Karate, sociale vaardigheden en plezier

Krijgskunst als leermiddel

De training is gebaseerd op karate. Karate is een spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Met karate train je zelf- en lichaamsbeheersing.

Dat is met name te merken bij kinderen die karate gaan beoefenen. Ze leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Hun motoriek verbetert en hun zelfvertrouwen groeit. Plezier speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Mijn training bevat veel spelelementen zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het karate en andere krijgskunsten (aikido, judo, jiujitsu, etc). Regelmatig maak ik uitstapjes naar andere disciplines.

De karatestijl die ik geef heet ‘Kyokushinkai karate’. Deze stijl is ontwikkeld door de Japanse grootmeester Masutatsu Oyama. Kyokushinkai bestaat uit Kyoku = uiterste/hoogste, Shin = waarheid en Kai = samenkomen van mensen. Ik geef training in de semi-contact stijl die is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN). De KBN is de enige officieel erkende karatebond van Nederland en aangesloten bij NOC/NSF en WKF (World Karate Federation).

De training heeft een vaste lesopbouw en omvat hoofdzakelijk verdedigingen in blokkerende en/of opvangende zin en aanvallende technieken met vooral armen en benen. Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en uithoudingsvermogen. Hierdoor is het karate-do als pure trainingsvorm geschikt voor iedereen.

Karate heeft veel te bieden, als kijkspel, als opvoeding (respect voor elkaar en voor jezelf) en als mentale training. Uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Jeugdkarate kan vanaf 6 jaar bij ShoShin worden beoefend. Uw kind is van harte welkom om een keer mee te komen doen.

Ook kinderen die wat meer speciale aandacht nodig hebben zijn van harte welkom om mee te doen.

Sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen

ShoShin-karate-hilversum-sociale-weerbaarheid-zelfbeheersing-training-1

Aangezien ik trainer en opleidingsdocent van op het vlak van sociale vaardigheden en sociaal-emotionele vorming kan ik het niet nalaten dit tevens een mee te nemen in de training van de Budotijgers – het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hiervan profiteert uw kind natuurlijk het meest. Op een interessante manier leer ik kinderen op een positieve manier in het leven staan en hun zelfvertrouwen te laten groeien zonder daar teveel nadruk op te leggen.

Bekijk hier het rooster voor de huidige lestijden.

Doorlopende trainingen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. We gaan op een positieve manier kennis met elkaar maken en de kinderen leren de basistechnieken van karate. Tevens wordt er aandacht besteed aan hoe je op een prettige manier met elkaar om kunt gaan. Het verbeteren van sociale vaardigheden, weerbaarheid en omgaan met grenzen komen ook aan bod.