Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubkampioenschappen kumite individueel en teams

20 oktober 2018 Gehele dag

 

Op zaterdag 10-11-2018 organiseren wij de clubkampioenschappen kumite.

Wat is kata?
Een kata is een oefenvorm van een gevecht volgens vastgelegde patronen tegen meerdere denkbeeldige opponenten die vanuit verschillende richtingen 1 persoon aanvallen.
De uitgevoerde bewegingen hebben allemaal een bepaalde uitleg (= ‘bunkai’). Sommige kata’s zijn van oorsprong eeuwenoud en iedere karatestijl heeft wel zijn eigen varianten. Kata, of een onderdeel ervan, is bijzonder geschikt als oefenvorm voor de karateka.
Bij de wedstrijden hoeft de karateka de bunkai niet te laten zien. Het is wel goed om te weten wat de verschillende technieken betekenen. De kata doe je normaal gesproken in je eentje.

Om je een idee te geven hoe kata er op wereldtopniveau uitziet, zie deze voorbeelden:

  • wereldkampioene kata Rika Usami:https://youtu.be/iiiznDpoapQ
  • Voorbeeld uitleg (‘bunkai’) van het Japanse team. Eerst zie je de kata, daarna de bunkai: https://www.youtube.com/watch?v=D50AVVpiAIg
  • Voorbeelden van kata’s van onze karatestijl Kyuokushinkai: https://www.youtube.com/watch?v=Rock1v3ywcM

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?
Inschrijving met geld (10,- per deelnemer) in een enveloppe met daarop:

naam
geboortedatum
leeftijd
bandkleur
Uiterste inschrijfdatum: 03-11-2018
Inschrijvingen daarna worden niet in behandeling genomen; deelnemers die zich na inschrijfdatum terugtrekken krijgen geen geld terug.

Locatie:
CBS Groen van Prinsterer, Dalweg 11, 1217 HX Hilversum. https://goo.gl/maps/YJxVAjVUmyK2

Tijden:
9.00 – ong. 12.30 uur. Zaal open vanaf 8.30 uur.

Wedstrijden en indeling:
Deelnemers worden ingedeeld in een groepje (poule) van ongeveer gelijke leeftijd en/of niveau. Jongens en meiden kunnen bij elkaar in dezelfde poule zitten. Hoe meer deelnemers meedoen, des te gemakkelijker is het voor ons om een eerlijke poule te maken.

Prijzen:
Elke poule heeft één 1e, één 2e en 3e prijs. Iedere deelnemer krijgt een vaantje. Degene die de 1e prijs wint kan zich een jaar lang clubkampioen noemen in zijn of haar categorie.

Positieve leerervaring:
We vinden het enorm belangrijk dat alle leden van ShoShin zich inschrijven. Het maakt je een stuk sterker en beter om zo’n ervaring op te doen. We horen van veel kinderen en hun ouders dat het deelnemen aan de diverse wedstrijden waar we aan mee doen ervoor zorgt dat kinderen enorm in hun karate en persoonlijke ontwikkeling zijn gegroeid. Voor Patrick en mij geldt dat ook. We kijken er ook met enorm veel plezier op terug. Ook tijdens het examen moeten kinderen dit onderdeel beheersen. Dus het helpt ook daarvoor enorm goed!

‘Mijn kind wil niet/durft niet/vindt het niet nodig’…:
We weten we dat sommige kinderen voor deze activiteit terugdeinzen: soms onder het mom ‘ik heb dan vrij’, ‘geen zin/niks aan’ etc. Met examens zien we dit ook wel eens, een gemiste kans waar ze vaak van balen achteraf. Vaak komen deze gedachten voort uit onzekerheid of bang om af te gaan, bang voor pijn etc. De praktijk is echter niet zo, net als met de examens. Het is echt enorm gezellig en een hele bijzondere ervaring, je leert er enorm veel van. We willen jullie daarom vragen om daar een beetje doorheen te prikken, mocht dat spelen. Als je vragen hebt of het toernooi geschikt is voor jouw kind, vraag het ons even voor of na de les. Veel kinderen ervaren een enorme trots als ze hebben deelgenomen en laten hun medaille op school zien en aan de hele buurt en familie… 🙂

​’Kan ik helpen met het ondersteunen van de wedstrijden?’
Natuurlijk! We kunnen altijd aan de jurytafel wat handjes gebruiken (sterker nog: die hebben we nodig). Graag maken we gebruik van je hulp (inschrijvingsformulier bij de deur van de dojo). Alvast bedant voor je hulp!

We rekenen op veel inschrijvingen en een enorme opkomst! Graag tot binnenkort!

 

 

Gegevens

Datum:
20 oktober 2018
Evenement Categorie:

Organisator

ShoShin