Vraag direct een GRATIS proefles aan!


Karate, sociale vaardigheden en plezier

Krijgskunst als leermiddel

ShoShin-karate-hilversum-sociale-weerbaarheid-zelfbeheersing-training-2De training is gebaseerd op karate. Karate is een spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Met karate train je zelf- en lichaamsbeheersing.

Dat is met name te merken bij kinderen, die karate gaan beoefenen. Ze leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Hun motoriek verbetert en hun zelfvertrouwen groeit. Het plezier speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Mijn training bevat veel spelelementen zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het karate en andere krijgskunsten (aikido, judo, jiujitsu etc). Regelmatig maak ik uitstapjes naar andere disciplines.

De karate stijl die ik geef heet ‘Kyokushinkai karate’. Deze stijl is ontwikkeld door de japanse grootmeester Masutatsu Oyama. Kyokushinkai bestaat uit Kyoku = uiterste/hoogste, Shin = waarheid en Kai = samen komen van mensen. Ik geef training in de semi-contact stijl die is aangesloten bij de Karate Do Bond Nederland (KBN). De KBN is de enige officieel erkende karate bond van Nederland en aangesloten bij NOC/NSF en WKF (World karate federation).

De training heeft een vaste lesopbouw en omvat hoofdzakelijk verdedigingen in blokkerende en/of opvangende zin en aanvallende technieken met vooral armen en benen. Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en uithoudingsvermogen. Hierdoor is het karate-do als pure trainingsvorm geschikt voor iedereen.

Karate heeft veel te bieden, als kijkspel, als opvoeding (respect voor elkaar en voor jezelf) en als mentale training. Uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Jeugdkarate kan vanaf 6 jaar bij ShoShin worden beoefend. Uw kind is van harte welkom om een keer mee te komen doen.

Ook kinderen die wat meer speciale aandacht nodig hebben zijn van harte welkom om mee te doen.

Sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen

ShoShin-karate-hilversum-sociale-weerbaarheid-zelfbeheersing-training-1Aangezien ik trainer en opleidingsdocent van op het vlak van sociale vaardigheden en sociaal-emotionele vorming kan ik het niet nalaten dit tevens een mee te nemen in de training van de Budotijgers – het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hiervan profiteert uw kind natuurlijk het meest. Op een interessante manier leer ik kinderen op een positieve manier in het leven staan en het zelfvertrouwen te laten groeien zonder daar veel nadruk op te leggen.

Bekijk het rooster voor de huidige lestijden

We gebruiken cookies om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken. Ik wil hier meer van weten...